کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

میزبانی عمان از غول‌های صنعت پتروشیمی

۲‌ هزار و ۶۰۰ نفر از مدیران ارشد صنایع شیمیایی و پتروشیمی در عمان گرد هم آمدند

28 آذر 1403 ساعت 11:28

  کارشناس مسائل اقتصادینشست سالانه انجمن صنایع پتروشیمی و شیمیایی شورای همکاری (GPCA) به عنوان مهم‌ترین گردهمایی فعالان صنایع شیمیایی و پتروشیمی در منطقه خلیج‌فارس در سلطنت عمان برگزار شد.


 به گزارش صدای صنعتگر، از زمان راه‌اندازی این انجمن در ۱۷سال پیش، این نشست سالانه به یک رویداد محوری در تقویم صنعت پتروشیمی و شیمیایی جهان تبدیل شده است.
این نشست به عنوان یک پلتفرم حیاتی عمل می‌کند که در آن فعالان این صنعت از سراسر جهان گرد هم می‌‌‌‌آیند تا دانش خود را به اشتراک بگذارند، ایده‌‌‌‌ها را مبادله کنند و شبکه‌‌‌‌های ارزشمندی بسازند.

 هجدهمین دوره این نشست که توسط گروه اوکیو سازماندهی شد، نه تنها از نظر مقیاس بلکه از نظر اهمیت نیز رشد کرده و جمعی گسترده از شرکت‌‌‌‌کنندگان شامل بیش از ۲‌ هزار و ۶۰۰ نفر از مدیران ارشد، تصمیم‌گیرندگان و متخصصان از بخش‌‌‌‌های شیمیایی و پتروشیمی ۱۱۰ شرکت از ۴۳ کشور را در مسقط گردهم آورد.
این رویداد فرصتی بی‌‌‌‌نظیر برای شرکت ‌‌‌کنندگان فراهم ‌‌‌آورد تا از روندها، نوآوری‌‌‌‌ها و بهترین شیوه‌‌‌‌های صنعت مطلع شوند و به بررسی جدیدترین تحولات و تجربیات در زمینه پایداری و نوآوری در صنعت پتروشیمی و مواد شیمیایی بپردازند.
با ایجاد فضایی برای همکاری و گفت‌وگو، نشست سالانه انجمن صنایع پتروشیمی و شیمیایی شورای همکاری خود را به عنوان هاب مرکزی برای رهبری و بحث‌‌‌‌های استراتژیک در صنعت شیمیایی و پتروشیمی، چه در سطح منطقه‌ای و چه جهانی، شناسانده است.
مراسم افتتاحیه این نشست ۱۲ آذر ماه با سخنرانی دکتر علی‌السنیدی، رئیس سازمان مناطق ویژه اقتصادی و مناطق آزاد سلطنت عمان برگزار شد و تا روز ۱۵ آذر ادامه داشت.
وی با اشاره به پیشرفت قابل ‌توجه صنعت پتروشیمی و مواد شیمیایی و اهمیت اتخاذ رویکردهایی برای افزایش رقابت‌پذیری آن تاکید کرد این صنایع در زمینه‌هایی مانند امنیت غذایی، بهداشت و صنایع پلاستیکی نقش دارند به خوبی تغییرات جهانی‌سازی، افزایش تقاضا و زنجیره تامین آن مدیریت شده و همین موضوع چالش‌های گذشته را به فرصت تبدیل کرده است.
وی با اشاره به اینکه این صنعت حدود ۶‌درصد از اشاعه دی‌اکسید‌کربن را به خود اختصاص داده است، بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر برای کاهش آلایندگی کربنی تاکید کرد و گفت در راستای بهره‌گیری از انرژی‌های سبز، می‌توان میزان اشاعه کربن را به یک و نیم میلیون تن کاهش داد.
در همین راستا سلطنت عمان به دنبال تولید ۳۰‌ درصد از برق خود از منابع انرژی‌های تجدیدپذیر تا سال ۲۰۳۰ است.
دکتر علی‌السنیدی افزود: گروه اوکیو و شرکت‌های تابعه آن در تلاش هستند تا سال ۲۰۵۰ از طریق اقدامات استراتژیک که شامل کاهش کربن، سرمایه‌گذاری در منابع انرژی جایگزین، برنامه‌‌‌‌های کاهش شدت مصرف انرژی و سیستم‌های مدیریت انرژی یکپارچه به منظور ارتقای پایداری زیست‌‌‌ محیطی و اقتصادی است، به کربن صفر دست یابند.
در این نشست افراد زیادی از جمله وزیر انرژی و منابع طبیعی عمان و دبیرکل انجمن صنایع پتروشیمی و شیمیایی شورای همکاری سخنرانی کردند؛ در حاشیه این نشست، همچنین نمایشگاهی با حضور ۱۱۰ شرکت از منطقه و سراسر جهان با موضوع صنایع پتروشیمی و مواد شیمیایی برگزار شد.
دکتر عبدالوهاب السعدون، دبیرکل انجمن صنایع پتروشیمی و شیمیایی شورای همکاری ، گفت: این نشست امسال برای اولین بار در مسقط برگزار می‌شود. با جذب رهبران ارشد صنعت شیمیایی از سراسر جهان، این نشست فرصتی ایده‌آل برای ترسیم آینده صنعت شیمیایی در دنیا بازتعریف شده و فرصتی برای به چالش کشیدن وضعیت موجود و فراهم کردن محیطی مناسب برای نوآوری و همکاری است.
در این رویداد، اشرف حمد المعمری، مدیرعامل گروه اوکیو اظهار کرد: «خوشحالیم که هجدهمین نشست انجمن صنایع پتروشیمی و شیمیایی شورای همکاری را برای اولین بار در عمان برگزار می‌کنیم.
این رویداد استثنایی نمایندگان برجسته‌‌‌‌ای از وزرای انرژی منطقه، مدیران عامل شرکت‌های پتروشیمی و گروهی منتخب از سخنرانان جهانی را گرد هم آورد تا به بحث و ترویج فرصت‌‌‌های رشد، یکپارچگی و آینده پایدار برای این بخش بپردازند.»
گروه اوکیو با برگزاری این نشست قصد دارد نقش در حال گسترش عمان در بازار جهانی انرژی پایین‌دست و پتانسیل امیدوارکننده آن را برجسته کند. این نشست به ‌‌‌عنوان یک پلتفرم ایده‌‌‌آل برای به اشتراک‌‌‌‌گذاری فرصت‌ها، تقویت همکاری‌‌‌‌ها و پیشبرد نوآوری در بخش‌‌‌‌های پتروشیمی و شیمیایی عمل می‌کند. بحث‌های کلیدی این نشست بر رهبری جهانی در پیشبرد پیشرفت پایدار در صنایع پتروشیمی و شیمیایی تاکید داشت. گروه اوکیو در عمان پیشگام پروژه‌های صنعتی مختلفی است و از رویکرد یکپارچه‌‌‌‌ای در عملیات خود از جمله اکتشاف و تولید تا پالایش، پتروشیمی، پلیمرها و انرژی‌‌‌‌های تجدیدپذیر استفاده می‌کند. این استراتژی حضور جهانی آن را تقویت کرده و رقابت‌پذیری را افزایش می‌دهد، از توسعه بخش صنعتی عمان حمایت می‌کند و صنایع مبتنی بر پتروشیمی را که نقش کلیدی در تلاش‌‌‌‌های تنوع اقتصادی کشور دارند، پیش می‌برد.
صنایع پتروشیمی و شیمیایی در عمان نقش بسیار مهمی در توسعه اقتصادی این کشور ایفا کرده است.
این صنایع با بهره‌برداری از منابع طبیعی نفت و گاز عمان، به تولید محصولات متنوعی مانند پلاستیک‌ها، کودهای شیمیایی، مواد شیمیایی صنعتی و سوخت‌‌‌‌های خاص می‌‌‌‌پردازند.
این صنایع نه تنها به ایجاد اشتغال در کشور کمک می‌کنند بلکه موجب رشد صادرات و تقویت تراز تجاری عمان  نیز می‌‌‌‌شوند. عمان با توجه به موقعیت استراتژیک خود در خلیج‌فارس و نزدیکی به بازارهای جهانی، به عنوان یک مرکز کلیدی برای تولید و صادرات محصولات پتروشیمی و شیمیایی شناخته می‌شود.
سرمایه‌گذاری‌های گسترده در صنایع پتروشیمی و شیمیایی در عمان به توسعه زیرساخت‌‌‌‌ها و فناوری‌‌‌‌های پیشرفته در این حوزه کمک کرده است.
دولت عمان با اجرای سیاست‌های حمایتی و ارائه تسهیلات به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، زمینه را برای جذب سرمایه‌‌‌‌های بیشتر در این صنعت فراهم کرده است. پروژه‌‌‌‌های جدید و همکاری‌های بین‌‌‌المللی در زمینه تولید و صادرات محصولات شیمیایی باعث تقویت این بخش از اقتصاد کشور شده و عمان را به یکی از بازیگران اصلی در بازارهای جهانی تبدیل کرده است.
این سرمایه‌گذاری‌‌‌‌ها نه تنها به رشد اقتصادی عمان کمک می‌کند بلکه باعث بهبود فناوری‌های صنعتی و افزایش توانمندی‌‌‌های داخلی در این بخش می‌شود.
انتهای پیام/
 


کد مطلب: 1743

آدرس مطلب :
https://www.sedayesanatgar.ir/news/1743/۲-هزار-۶۰۰-نفر-مدیران-ارشد-صنایع-شیمیایی-پتروشیمی-عمان-گرد-هم-آمدند

صدای صنعتگر
  https://www.sedayesanatgar.ir