کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

آمادگی البرز برای همکاری تجاری با اقلیم کردستان عراق/هیات تجاری اقلیم کردستان از ظرفیت‌های دارویی البرز بازدید کرد

30 بهمن 1399 ساعت 11:06

صدای صنعتگر- دبیر کل اتاق بازرگان استان البرز با بیان اینکه تجار و فعالان اقتصادی برای همکاری تجاری با اقلیم کردستان آمادگی دارند، گفت: البرز در زمینه تامین کالای اقلیم کردستان می‌تواند نقش آفرین باشد.


به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز، سید فراز جبلی در دیدار با هیات تجاری و اقتصادی اقلیم کردستان عراق  ضمن خیرمقدم و تجلیل از رهبرکردستان عراق"مام جلال" اظهار داشت: هدف  از این دیدارها برقراری ارتباط مستقیم میان تولیدکنندگان ایرانی و تجار عراقی است.
وی افزود: البرز از توانمندی‌های بالای صادراتی برخوردار است و در زمینه تامین کالای اقلیم کردستان می تواند نقش آفرین باشد.
دبیر کل اتاق بازرگانی استان البرز با بیان اینکه اتاق البرز وظیفه خود می‌‎داند که ارتباط میان تجار و بازرگانان این استان  و اقلیم کردستان را برقرار کند،تصریح کرد: دیدار امروز در راستای شناسایی و تعامل در حوزه تجارت بین البرز و اقلیم کردستان است.
جبلی با بیان اینکه  بانک مرکزی ایران اجازه صادرات کالاهای ارز بر را نمی‌دهد، عنوان کرد: امکان افزایش صادرات بخشی از تولیدات دارویی ایران به دلیل ارز بری در تولید این محصولات وجود ندارد.
وی با اشاره به فعالیت نمایشگاه توانمندی‌های تولیدی و صنعتی واقع در اتاق بازرگانی البرز، گفت: امید است بازدید هیات تجاری عراقی از شرکت‌های دارویی البرز گام مهمی در راستای پایه ریزی مذاکرات تجاری بعدی با این کشور باشد.
در ادامه این نشست، محمدرحیم جبار معاون وزیر و مسئول سندیکای کارکنان بهداشت و درمان اقلیم کردستان عراق با بیان اینکه البرز در زمینه تولید دارو پتانسیل‌های بالایی دارد که باید بیشتر شناخته شوند، اظهار داشت: توانمندی واحدهای تولیدی در ایران و به ویژه استان البرز بسیار بیشتر از حد تصور دست‌اندرکاران امر در کردستان عراق است‌.
وی با بیان اینکه نهایت تلاش خود را برای حمایت از واردات محصولات ایرانی به کار می بندیم، افزود: هدف ما رشد همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور است.
جبار با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران بهترین دوست و همراه عراق در مقاطه مختلف بوده است، عنوان کرد: امید است این دیدارها باب گسترش روابط تجاری بیشتر با صنایع و تولیدات البرز و به تبع ایران باشد.
در ادامه این نشست محمد عبدالرحمان معاون غذاو دارو وزارت بهداشت اقلیم کردستان عراق هم بیان کرد: سابقه بالای همکاری های دوجانبه بین اقلیم کردستان عراق و ایران در عبور از بحران سال‌های جنگ در گذشته، مشوق خوبی در راستای توسعه همکاری های دو جانبه خواهد بود.
در بخش دیگری از این نشست هم اندیشی، کرمی از همراهان این هیات تجاری هم بیان کرد: هدف از این بازدید و دیدارها برقراری کانال مستقیم اقتصادی از عراق به ایران و بالعکس است.
وی با ذکر این نکته که البرز بزرگترین و بیشترین واحدهای تولیدی در ایران را دارد، توضیح داد: نیاز است که یک سیستم ارتباطی مستقیم از عراق به البرز ایجاد شود.
کرمی با تاکید بر جایگاه البرز از نظر توسعه شهرکهای صنعتی بیان کرد: واحدهای تولیدی البرز از پتانسیل بالا برای تامین نیازهای عراق در همه زمینه ها برخوردار است.
وی یادآور شد که درب اتاق‌های بازرگانی ایران از جمله اتاق البرز بر روی فعالان اقتصادی اقلیم کردستان عراق باز است.
در بخش دیگری از این نشست، فاروق کیخسروی نائب رئیس دوم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج هم گفت: قرار است که از سوی ایران یک مرکز تجاری در سلیمانیه راه اندازی شود، هدف از این اقدام فراهم کردن زمینه صادرات هرچه بیشتر تولیدات ایرانی به کشور عراق است.
در فعالیت های مدنظر در این مرکز تجاری بیشتر بر روی صنعت ساختمان متمرکز شده ایم، اما از توانمندی‌های شرکت‌های ایرانی در حوزه‌هایی مانند دارو هم غفلت نمی کنیم.
نائب رئیس دوم اتاق بازرگانی سنندج تاکید کرد: متاسفانه خود تحریمی‌های داخلی در ایران بزرگترین مانع سد راه شرکت‌های دارای توانایی صادراتی است.
از جمله شرکت کنندگان در این همایش،  دکتر مجید جمشیدی مدیر صادرات و توسعه بازار دُرسا دارو بود که توضیحات کاملی از طیف محصولات تولیدی آن شرکت ارائه داد.
وی در ادامه کشورهای ترکیه و روسیه را از جمله بازارهای هدف محصولات آن شرکت اعلام کرد و افزود: در حال حاضر تنها یک دهم تولیدات هلدینگ دُرسا به خارج کشور صادر می‌شود اما آماده گسترش همکاری با اقلیم کردستان عراق هستیم.
در بخش پایانی دکتر محمدرضا شهیدی نائب رئیس هیات مدیره شرکت پادرا سرم از دیگر شرکت کنندگان در این همایش هم بیان کرد: این شرکت آمادگی خود برای صادرات انواع پادزهرهای مارگزیدگی و عقرب گزیدگی به کردستان عراق را اعلام کرد.
شهیدی تاکید کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر در بخش مرکزی عراق از پادزهرهای تولید ایران استفاده می شود، این آمادگی وجود دارد که محصولات تولیدی پادرا سرم در این زمینه به اقلیم کردستان هم صادر شود.
نائب رئیس هیات مدیره شرکت پادرا سرم گفت: این شرکت دارای یک پالایشگاه مختص فرآورده‌های دارویی مشتق از پلاسما است و با توجه به اینکه گونه‌های مار و عقرب ایران و عراق مشابه هستند، فرصت خوبی برای صادرات تولیدات دارویی شرکت پادرا سرم به عراق وجود دارد.


کد مطلب: 202

آدرس مطلب :
https://www.sedayesanatgar.ir/news/202/آمادگی-البرز-همکاری-تجاری-اقلیم-کردستان-عراق-هیات-ظرفیت-های-دارویی-بازدید

صدای صنعتگر
  https://www.sedayesanatgar.ir