علی نصری حقوقدان و فعال در حوزه صادرات نفت ، گاز و پتروشیمی توضیحاتی در مورد ساخت یک میلیون مسکن در کشور ارائه کرد.
آیا وعده ساخت سالیانه ۱ میلیون مسکن شدنی است؟
8 شهريور 1400 ساعت 14:26
علی نصری حقوقدان و فعال در حوزه صادرات نفت ، گاز و پتروشیمی توضیحاتی در مورد ساخت یک میلیون مسکن در کشور ارائه کرد.
مقدمتأ باید گفت که که یکی از بزرگترین معضلات مردم مسکن است و مستأجران سهم زیادی از حقوق و دستمزد خود را به اجاره مسکن اختصاص میدهند که این سهم در شهرهای بزرگ و کلان شهرها بالاخص در تهران بسیار بیشتر و حتی در موارد عدیده ای کل حقوق یا بیش از حقوق خود را به اجاره مسکن اختصاص میدهند که این مشکل باعث شده زوجین هر دو مشغول به کار شوند و این معضل گاهأ به کانون خانواده نیز آسیب میرساند.
رئیس جمهور محترم قبل و بعد از انتخابات وعده ساخت سالانه یک میلیون مسکن را دادند.
برخی از کارشناسان این امر را بعید دانسته و اعلام میدارند که ساخت این تعداد غیر ممکن است اما معرفی رستم قاسمی به عنوان وزیر راه و شهرسازی به مجلس و رای اعتماد نمایندگان ملت به وی با توجه به سابقه و توانمندی او در حوزه عمرانی این ماموریت را گام به گام به تحقق نزدیک تر کرده است.
نظر نگارنده این است که ساخت این تعداد و حتی بیش از این هم امکان پذیر است . شاید در ظاهر مشکلات و معضلاتی پیش روی این طرح متصور باشد، از جمله کمبود مصالح ساختمانی از آهن و میلگرد تا غیره
لازم بذکر است کشور طرفیت بالایی در تولید مصالح ساختمانی دارد . و در صورتی که حتی اگر در این خصوص هم فرضأ کمبودی وجود داشته یا بروز کند ، راهکار جهت تأمین وجود دارد . یکی از این راهکار ها را مشارکت و یا واگذاری ساخت مسکن در مقداری از این یک میلیون به شرکت های خارجی است .
شاید منتقدین ایراد بگیرند که بودجه برای این کار در اختیار دولت نیست و دولت بودجه اش با توجه به تحریم های ظالمانه و ناعادلانه علیه کشورمان محدود است.
در پاسخ به این منتقدان باید عنوان داشت که لزومأ جهت رفع مشکل و هزینه طرح نیازی به نقدینگی نیست و میتوان با شرکت های خارجی در قبال ساخت و یا واردات بخشی از مصالح که فرضأ در کشور تولید نشود از طریق تهاتر با نفت و گاز و فراورده های مربوطه رفع مشکل کرد .
این تهاتر برای طرف خارجی با آپشن هایی که قرار میدهیم بسیار وسوسه انگیز خواهد بود و ما نیز با یک تیر دو نشان میزنیم . لازم بذکر است که این موضوع نیازمند هماهنگی با ورارت خانه های دیگر هم دارد که در این خصوص باید پای کار بیایند .
این در بخش اعیان ساختمان و مسکن بود که میتوان گفت نسبت به عرصه یا همان زمین سهم عمده را در نگرانی های مسئولین امر دارد . زیرا تهیه و جانمایی زمین با یاری و هماهنگی دیگر وزارتخانه ها ، سازمان و ادارات به سهولت امکان پذیر است .
علی نصری / حقوقدان و فعال در حوزه صادرات نفت ، گاز و پتروشیمی
کد مطلب: 491