کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

فرهنگ محور اصلی توسعه پایدار

22 دی 1399 ساعت 12:16

سال گذشته پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات یک کتابی را با عنوان گزارش تحلیل هایی در خصوص چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی کشور ها در توسعه مسائل فرهنگی پرداخته است.



به گزارش صدای صنعتگر، سال گذشته پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات یک کتابی را با عنوان گزارش تحلیل هایی در خصوص چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی کشور ها در توسعه مسائل فرهنگی پرداخته است.

اختلافات طبقاتی؛ عدالت برخورداری از دانش گفتگو و شبکه‌های اطلاعاتی و چالش حفاظت از میراث فرهنگی و پیامد تاثیر آن بر هویت فرهنگی؛ چالش های دگرگونی های اجتماعی و.... می پردازد و در پایان کتاب بر اهمیت فرهنگ به عنوان محور اصلی توسعه پایدار تاکید می کند و رسالت مسئولین و تصمیم سازان در ارائه چهره و سیمایی شایسته در منظر جهانی را متذکر می‌شود.

دیماه سال ۱۳۹۴ بود که تعدادی از امامان جمعه کشور به حضور رهبر معظم انقلاب رسیدند که ایشان در آن جلسه در بیانی به این مضمون که« ما گمان نکنیم اگر در نماز جمعه یک مسئله سیاسی در جامعه بود گفت و گو کردیم کار تمام شده؛ هدایتگری فرهنگی هم لازم است؛ هدایتگری فرهنگی از هدایتگری سیاسی هم بنیانی تر است».

در همین جلسه مقام معظم رهبری به موضوع کتاب خواندن و معرفی کتاب خوب و به روز اشاره می‌کنند و می‌فرمایند که نمایش کتاب های خوب در محل نماز جمعه برگزار شود؛ مردم را وادار کنیم به کتابخوانی و نخبگان را وادار کنیم به تولید کتاب!

باید به این نکته اشاره کنیم که آنقدر که مردم را درگیر سیاست کرده ایم؛ در موضوعات فرهنگی درگیر نمی کنیم . فرهنگی که پایه تربیت اجتماعی و سبک زندگی مردم است و متاسفانه نهادهای تخصصی فرهنگی و انقلابی آن گونه که باید به صورت خواص به موضوعات فرهنگی نپرداخته اند.

سازمان‌های فرهنگی مذهبی و نهادهای مرتبط با حوزه فرهنگ و حتی مساجد ما درگیر کار تخصصی و فرهنگی نیستند!

این پرسش برای ما به وجود می‌آید در شهرستان «نظرآباد» در خصوص فعالیت های کتاب محور در نهاد تخصصی کتاب در میان آحاد عمومی جامعه شهروندان نظرآباد چه کارهایی صورت گرفته است؟

منهای یک سری کارهای نمایشی و فرمایشی و روزمره؛ چه کار جدی در حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت تخصصی و هم در مجموعه کتابخانه‌ها به صورت عمومی صورت گرفته است؟
 تا چه میزان در توجه مردم به استفاده از فعالیت های کتاب محور نقش اساسی ایفا کرده ایم؟

تا چه میزان زمینه مشارکت مردم در قالب انجمن‌های مردم‌نهاد و گروه‌های کتابخوانی و و ایجاد بسترهای شکل‌گیری این گونه دورهمی ها را نقش داشته ایم؟

 متاسفانه امروزه سازمان تبلیغات اسلامی؛ کتابخانه های عمومی؛ اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و برخی سازمانهای فرهنگی مرتبط با حوزه فرهنگ در خصوص اثر گذاری در عموم جامعه در بحث های فرهنگی به ویژه کتاب و کتابخوانی از خاصیت چندانی برخوردار نیستند و البته باید اعتراف کنم که این وضعیت تنها به شهرستان نظرآباد اختصاص ندارد و به صورت سراسری با میزان درجه متغیر در سایر نقاط کشور نیز به همین شکل است.

مولفه های ارتقاء شاخص های پیش بینی شده در سند چشم انداز ۱۴۰۴ نظام جمهوری اسلامی گویا فراموش شده است!

داوود اسدی
روزنامه نگار
۲۲ دی ۱۳۹۹


کد مطلب: 98

آدرس مطلب :
https://www.sedayesanatgar.ir/note/98/فرهنگ-محور-اصلی-توسعه-پایدار

صدای صنعتگر
  https://www.sedayesanatgar.ir