مدیرعامل مناطق نفت خیز جنوب با تاکید بر واگذاری بهره برداری از گازهای همراه نفت در قالب قراردادهای BOO گفت: پتروشیمی های دارای تجربه به توسعه میادین وارد شوند.
به گزارش صدای صنعتگر،مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در مورد امضای قرارداد مدیران قبلی مناطق نفت خیز جنوب با شرکت توربین ماشین خاورمیانه که نتوانسته به موقع اقداماتی که در تامین تجهیزات متعهد شده را انجام بدهد و موضع شرکت در قبال تامین کالا از طریق ریبرندینگ به اسم ساخت داخل یا فروش تجهیزات دست دوم به اسم اورجینال، تاکید کرد: قطعا ما با هرگونه نقض مقررات و نادیده گرفتن مسائل فنی به شدت حساس هستیم و اقدامات قانونی مان را هم انجام می دهیم و شرکت مناطق نفت خیز جنوب، در بازرسی فنی و کنترلهای لازم بسیار سختگیرانه ای عمل میکند و حتماً اگر چنین مواردی باشد ما مطمئناً مراحل قانونی اش را طی میکنیم و برخورد قانونی هم صورت میگیرد.
واگذاری بهره برداری از گازهای همراه نفت در قالب قراردادهای BOO
ابراهیم پیرامون، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در گفت و گو با نفت ما در خصوص طرحهای بهره برداری از فلرینگ و استفاده از تاسیسات اسکید مانتد اظهار داشت: ما در خصوص استفاده از تاسیسات یا تجهیزات سریع نصب شونده برای جمع آوری گازهای فلر اقدامات خوبی انجام داده ایم که تاکنون تحت عنوان مزایده فروش گازهای همراه نفت حدود ۵ یا ۶ پروژه عملاً راه اندازی شده و به همین تعداد در حال اجراست و تعداد قابل توجه دیگری از این نوع پروژههایی که میتواند با نصب تاسیسات اسکید مانتد یا سریع نصب شونده یا تجهیزات به شکل دیگری با روشهای واگذاری تحت قراردادهای BOO (Build–Own–Operate) (ساخت-تملک-بهره برداری) داریم که برای اجرا تا پایان امسال یا سال آینده هم واگذار می شوند تا گازهای پراکنده و یا گازهای ترش را جمع آوری نمایند. لذا، قصد داریم طرحهایی که در مناطق نفت خیز جنوب تحت عنوان طرحهای بزرگ جمع آوری گازهای فلر، گنجانده نشده یا زمان اجرای پروژههای اصلی شان به درازا میکشد، بتوانیم با توجه به پیگیری این پروژهها توسط دانش بنیانها، این نوع جمع آوری گازهای همراه را هم داشته باشیم و از سوزاندن آنها جلوگیری کنیم.
پیرامون در مورد بحث اجرای قراردادهای توسعه مخازن خامی که خوراک مجتمع های پتروشیمی مثل بندر امام را تامین می کند، اعلام کرد: بحث توسعه مخازن خامی یک بحث جدی است که سالهاست دنبال می کنیم، توسعه مخازن خامی در حوزه مناطق نفتخیز جنوب مصداق دارد، چون بیشتر در مناطق نفتخیز جنوب این مخازن وجود دارند و عمدتاً هم گاز میعانی یعنی نوع سیال آنها Gas Condensate است تا بتوانند توسعه پیدا کنند. لذا پروژههایی را همواره در طرحی به نام توسعه مخازن گازی داشتیم که الان هم به جد پیگیری می شود و یکی از مراجعی که اعلام آمادگی کرده و میخواهند در این طرحها ورود کنند، همین پتروشیمیها بودند که میتوانند هم از میعانات و ترکیبات سنگین برای خوراک واحدهای پتروشیمی خودشان استفاده کرده و هم اینکه گازش را میتوانند به شکلی تهاتر کنند. به همین خاطر پتروشیمی ها از جمله پتروشیمی بندر امام ورود کرده و بیشتر در مرحله بررسی و ارزیابی و پیشنهاد فنی هستند تا اگر شرایط مناسبی به وجود آمد، بتوانند برنامه توسعه این نوع مخازن خامی که بیشتر گازی هستند و از پیچیدگیهای خاصی برخوردارند را اجرایی کنند. توسعه این مخازن پیچیدگیهای خاص خودش را دارد و اطلاعات ما از این مخازن خیلی زیاد نیست. در نتیجه، چاههای اکتشافی ای که حفر شده منبع اطلاعات محدود ما میتواند باشد و در بعضی از این مخازن گازی، فقط یک چاه حفاری شده و این چاه اطلاعاتش هم خیلی کامل نیست. بنابراین توسعه مخازن خامی را باید به صورت فاز به فاز و گام به گام اجرا کنیم تا بتوانیم با شناخت بیشتری از این مخازن، برنامه توسعه مناسبش را هم تدوین نماییم که شرایط و آمادگی خاصی میطلبد. لذا شرکتهایی باید پای کار بیایند که هم از توانایی فنی و علمی خوبی برخوردار بوده و هم در زمینه توسعه مخازن تجارب و تبحرهای لازم را داشته باشند.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در مورد امضای قرارداد مدیران قبلی مناطق نفت خیز جنوب با شرکت توربین ماشین خاورمیانه که نتوانسته به موقع اقداماتی که در تامین تجهیزات متعهد شده را انجام بدهد و موضع شرکت در قبال تامین کالا از طریق ریبرندینگ به اسم ساخت داخل یا فروش تجهیزات دست دوم به اسم اورجینال، تاکید کرد: قطعا ما با هرگونه نقض مقررات و نادیده گرفتن مسائل فنی به شدت حساس هستیم و اقدامات قانونی مان را هم انجام می دهیم و شرکت مناطق نفت خیز جنوب، در بازرسی فنی و کنترلهای لازم بسیار سختگیرانه ای عمل میکند و حتماً اگر چنین مواردی باشد ما مطمئناً مراحل قانونی اش را طی میکنیم و برخورد قانونی هم صورت میگیرد.