گروه استانها- معاون اقتصادی استاندار البرز گفت: در حال حاضر در شهرکهای صنعتی کوثر و اشتهارد با کمبود نیروی کار مواجه هستند.
به گزارش صدای صنعتگر، جهانگیر شاهمرادی در نشست فعالان اقتصادی با رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی که در محل اتاق بازرگانی البرز برگزار شد، اظهار داشت: موانع سد راه تولید کشور بسیار زیاد است و که هرچقدر هم از آن کاسته شود باز هم قسمت اعظم این مشکلات همچنان به قوت خود باقی است.گروه استانها - معاون اقتصادی استاندار البرز گفت: در حال حاضر در شهرکهای صنعتی کوثر و اشتهارد با کمبود نیروی کار مواجه هستند.
وی با بیان اینکه در استان البرز صنعت بر دیگر موارد اشتغال غالب است ، افزود : در البرز بالغ بر43 درصد اشتغال در صنعت ، 4 تا 5 درصد در حوزه کشاورزی است و مابقی در خدمات است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز با اشاره به اینکه قطعه سازی خودرو در البرز با وجود بیش از 250 واحد صنعتی و صنفی حرفهای زیادی برای گفتن دارد ، بیان کرد: در صنعت دارویی 70 درصد داروی کشور در البرز تولید میشود، در صنایع غذایی هم حدود 150 نشان مطرح داریم و میز ماکارونی هم در البرز است.
وی با بیان اینکه البرز به طور خاص استانی صنعتی و ویژه است و نیاز به نیروی کار در بخشهای صنعتی استان به شدت احساس میشود ، تصریح کرد : درحال حاضر در شهرکهای صنعتی کوثر و اشتهارد نیروی کار صنعتی صنعت نداریم و اتوبوسهایی از کرج به مقصد اشتهارد فراهم کردیم که نیرویهای جویای کار را از مرکز استان به سمت این شهرک ها هدایت کنیم.
شاهمرادی با تاکید بر اینکه در البرز بالغ بر 3500 صاحب ایده فکر و ایده دربخش صنعت وجود دارد ، افزود: بطور مستقیم بالغ بر 150 هزار نفر در بخش تولید در البرز فعالیت میکنند.
شاهمرادی با اشاره به اینکه مصوبه شعاع 120 کیلومتری برای فعالیت صنایع به معضل بزرگی تبدیل شده بود که تنها برای بخشی از صنایع اشتهارد این مصوبه برداشته شد، عنوان کرد: در البرز 5 سال انرژی گذاشتیم و پیگیریهای مداوم را پیش بردیم که مشکل صنایع استان در مورد این مصوبه را حل کنیم، اما از سوی سازمان امور مالیاتی اعلام شده که تنها واحدهای صنعتی مشمول معافیت مالیاتی مصوبه شعاع 120 کیلومتری میشوند که بعد از اصلاح این قانون در شهرکهای صنعتی شهرستان اشتهارد اقدام به سرمایه گذاری کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز با بیان اینکه در حال حاضر توجیهی ندارد که کارخانهها را به خارج از شعاع 120 کیلومتری تهران منتقل کنیم، ادامه داد: در گذشته کارخانهها از نظر محیط زیستی آلودگی داشتند و این حرف توجیه داشت اما اکنون بسیاری از صنایع هایتک شده اند و در آلودگی هوا تاثیری ندارند این موضوع توجیه ندارد.
وی گفت: وقتی صنایع به خارج از شهرها هدایت شود، در واقع هزینههای مازاد برآنها تحمیل میشود و جابجایی کالاهای تولیدی هم از محل تولید به دیگر نقاط زمان براست.
شاهمرادی با اشاره به وجود لکههای صنعتی مانند زیبادشت و نور که در انتظار تبدیل شدن به شهرک صنعتی هستند، افزود: محیط زیست به دلیل قانون هوای پاک و مصوبه شعاع 120 کیلومتری اجازه فعالیت صنایع در برخی نقاط خاص را نمیدهد و همین امر سبب شده که برخی خلاف شرایط قانونی عمل کرده و آن نقاط مستقر شوند که دلیل شکل گیری لکههای صنعتی نیز همین است، به همین دلیل هرچه سریعتر باید برای ساماندهی لکههای صنعتی کاری کرد.
وی با این توضیح که باید قوانین و مقررات در حوزه تولید ثبات داشته باشد ، گفت: در ارتباط با مواد اولیه در صنایعی مانند پتروشیمی و فولاد حتی گاهی بیش از نیاز داخلی تولید داریم اما بازهم این مواد اولیه به دست صنعتگران داخلی نمیرسد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز با بیان اینکه تکنولوژیها به سمت دانش بنیانها و استارت آپی در حال حرکت است ، گفت: اما باید تعاریف خاصی برای کمک به دانش بنیانها و وضع قوانین و مقرارت برای جهش واقعی در این بخش پایه ریزی شود.
وی با تاکید بر اینکه دولت در جاهایی وارد شود که بخش خصوصی حاضر به سرمایه گذاری نیست ، گفت: بر طبق مصوبههای موجود قرار بود که هیچ تفاوتی در خدمات رسانی به شهرکهای دولتی و خصوص نباشد اما در عمل چنین نیست.
شاهمرادی با اشاره به اینکه شهرکهای صنعتی خصوصی درسطح کلانشهرهای تهران،کرج، اصفهان و یا مشهد طالب زیادی دارند، افزود: به یقین ایجاد شهرک صنعتی نساجی پوشاک در البرز میتواند علاوه براشتغال زایی به تولید محصولاتی قابل رقابت درعرصه جهانی منجر شود.
انتهای پیام/ ت