کد مطلب : ۵۲۸
plusresetminus
اتاق بازرگانی ایران در جدیدترین گزارش خود به بررسی وضعیت محیط کسب و کار در سال ۱۳۹۹ پرداخته و عملکرد دستگاه‌ها و استان‌های درگیر در فرایند صدور مجوزها را ارزیابی کرده است.
کدام دستگاه‌ها بیشترین چوب را لای چرخ تولید گذاشتند؟

به گزارش صدای صنعتگر، بر اساس تحلیل‌های بین المللی از محیط کسب و کار، رتبه ایران در میان کشورهایی که مورد بررسی قرار می‌گیرند بسیار بالاست و در سال‌های گذشته همواره بیش از ۱۰۰ کشور در جهان، قوانین و مقرراتی ساده‌تر برای شروع یا راه اندازی کسب و کارهای جدید در قیاس با ایران دارند.

هر چند در سال‌های گذشته بسیاری از دستگاه‌های اجرایی بارها بر لزوم کاهش موانع و بهبود شرایط تاکید کرده‌اند اما همچنان راه اندازی یک کسب و کار جدید در ایران با مشکلات و محدودیت‌های جدی مواجه است.
اتاق بازرگانی ایران در جدیدترین بررسی خود به تحلیل شرایط کسب و کار در ایران پرداخته و عملکرد دستگاه‌های مختلف اجرایی کشور در این مسیر را ارزیابی کرده است.
در آمارگیری طرح ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی مرتبط با محیط کسب‌وکار که به‌صورت سالانه برگزار می‌شود، عملکرد دستگاه‌های استانی و ملی در زمینه چهار مؤلفه: «سهولت در فرایندهای اداری و سرعت در ارائه خدمات»، «کیفیت رسیدگی به درخواست‌های قانونی مراجعان»، «نحوه رفتار با فعالان اقتصادی و تکریم ارباب‌رجوع» و «شفافیت و اطلاع‌رسانی در زمینه ارائه خدمات» مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.
در سومین دوره از اجرای این طرح که به مدت ۲۵ روز در تیر و مردادماه ۱۴۰۰ اجرا شد، عملکرد ۴۴ سازمان و نهاد ملی و استانی در سال ۱۳۹۹ و در قالب دو گروه عمده دستگاه‌های اصلی و فرعی مرتبط با محیط کسب‌وکار، توسط 2000 فعال اقتصادی منتخب از زیرمجموعه سه اتاق بازرگانی، اصناف و تعاون ایران مورد ارزیابی قرار گرفت.
ارزیابی‌های اتاق بر اساس یک طیف امتیازبندی ارائه می‌شود. بر این اساس امتیاز یک به معنی رضایت مندی کامل و امتیاز ۱۰ به معنی نارضایتی مطلق است. در ارزیابی انجام شده از عملکرد سال ۱۳۹۹، عدد ملی این شاخص ۴.۶۶ اعلام شده که در مقایسه با سال قبل به تضعیف عملکرد در این حوزه اشاره دارد.
بر اساس یافته‌های این طرح در سال ۱۳۹۹ دستگاه‌های اجرایی در سه استان: مرکزی، ایلام و مازندران به ترتیب بیشترین میزان رضایت فعالان اقتصادی را جلب کرده‌اند و در مقابل دستگاه‌های اجرایی در سه استان: تهران، خوزستان و کرمانشاه کمترین میزان رضایت فعالان اقتصادی را به خود اختصاص داده‌اند. پیش‌ از این رئیس اتاق ایران طی نامه‌ای به استانداران مرکزی، آذربایجان غربی، زنجان، سمنان و مازندران از اقدامات صورت گرفته توسط آن‌ها و دستگاه‌های اجرایی مرتبط، بابت ارتقای شاخص‌های محیط کسب‌وکار مربوط به فصل بهار سال جاری تقدیر کرده بود.
بر اساس نتایج طرح در سال ۱۳۹۹ میزان رضایت فعالان اقتصادی در بخش کشاورزی از عملکرد دستگاه‌های اجرایی در مقایسه با رضایت فعالان اقتصادی در بخش‌های خدمات و صنعت، بهتر ارزیابی شده است. در بین اعضای اتاق‌های سه‌گانه نیز، اعضای اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و اتاق اصناف ایران به ترتیب بیشترین میزان رضایت از عملکرد دستگاه‌های اجرایی را اعلام کرده‌اند.
همچنین در بین ۴۴ دستگاه اجرایی، سازمان و نهاد مورد پرسش (اصلی و فرعی) در این طرح در سال ۱۳۹۹، سه دستگاه اجرایی: سازمان انرژی اتمی (فرعی)، مرکز آمار ایران (فرعی) و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (اصلی) به ترتیب دارای کمترین میزان ارتباط کاری با فعالان اقتصادی و سه دستگاه اجرایی بانک‌های دولتی (فرعی)، سازمان امور مالیاتی (اصلی) و سازمان تأمین اجتماعی (اصلی) دارای بیشترین ارتباط کاری با فعالان اقتصادی شرکت‌کننده در این طرح بوده‌اند.
انتهای پیام
https://sedayesanatgar.ir/vdcicvaw2t1ar.bct.html
منبع : ایسنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما