کد مطلب : ۸۳۰
plusresetminus
رئیس اتاق بازرگانی البرز گفت: متاسفانه بانک مرکزی و حتی برخی از وزارتخانه‌های کشور در حال حاضر جزیره ای عمل کرده و برخی بخش نامههایی را اجرایی می کنند که  متعلق به 20 سال قبل است و باید بروز رسانی شود.
بانک مرکزی جزیره ای عمل می کند/برخی بخشنامه‌های موجود باید بروز رسانی شود

به گزارش   صدای صنعتگر، پرهام رضایی بعد از ظهر امروز در نشست هم اندیشی فعالان بخش خصوصی استان البرز با معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امورخارجه در محل اتاق البرز اظهار داشت: البرز ظرفیت ‌های خوبی در حوزه کشاورزی به ویژه مباحث صادراتی دارد، با وجود چنین ظرفیتی تاکنون از این پتانسیل به درستی استفاده نشده است.
وی افزود: البرز استانی صنعتی است و به منظور تسریع در روند پیگیری و رسیدگی به مباحث و مشکلات بخش‌های تولیدی و صنعتی استان در حال حاضر جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی دو مرتبه در هرماه برگزار می‌شود در حالی برگزاری این جلسات در دیگر استان‌ها به صورت یک نشست ماهانه است و این مهم نشان از اهمیت پیگیری مسائل اقتصادی در البرز و نگاه استاندار به این مسئله دارد.
رئیس اتاق بازرگانی البرز با طرح مشکلات صادراتی فعالان اقتصادی از تعیین بازارهای هدف بدین منظور سخن گفت و تصریح کرد: دیگر مسائل مهم پیش روی صادرکنندگان کشورمان در ارتباط با انتقال پول و حمل و نقل کالا و محموله‌ها به کشورهای هدف است.
وی با اشاره به تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری بر گسترش مراودات اقتصادی با کشورهای همسایه ایران عنوان کرد: از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم نیز تاکنون تعاملات خوبی با کشورهای همسایه برقرار شده است، اما هنوز نتوانسته ایم از ظرفیت 500 میلیون نفری ساکن این کشورها برای توسعه صادرات استفاده کنیم و بهبود آن نیاز به بررسی بیشتر و به کارگیری اقدامات کاربردی تر دارد.
رضایی با  بیان اینکه در حال حاضر بخش مهمی از بازارهای هدف صادراتی ایران را عراق، افغاتستان و  کشورهای حوزه خلیج فارس تشکیل می دهد، گفت: اگر مسئله حمل و نقل کالاهای صادراتی به خارج کشور تسهیل شود، بهتر می‌توانیم بر روی صادرات با روسیه و کشورهای مستقل مشترک المنافع متمرکز شویم.
وی در ادامه از محصولات تولیدی البرز مانند ماکارونی، سس و رب گوجه فرنگی به عنوان تولیدات خوبی صادراتی نام برد که به صورت روزانه در حجم قابل توجهی به خارج کشور صادر می شود و ادامه داد: در زمینه صنایع آرایشی و بهداشتی نیز حدود 70 درصد کارخانه‌های تولیدی کشور در البرز فعال است .
رئیس اتاق بازرگانی البرز عنوان کرد: از لحاظ قیمتی برخی محصولات صادراتی ایرانی با نمونه‌های مشابه خارجی قابل رقابت است، اکنون در صادرات محصولاتی مانند شامپو با توجه به قیمت مناسب و کیفیت مطلوب حتی با کشور چین هم می توانیم مراودات خوبی برقرار کنیم.
وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از 20 هزار کانتینر انواع سبزی و صیفی تولید البرز به خارج کشور صادر شد، عنوان کرد: نکته مهم در این مورد حذف واسطه‌ها در چرخه تولید تا صادرات این محصولات است؛ چون تولید کنندگان تمام فرآیند کار از کاشت، برداشت،بارگیری، حمل کالا تا سردخانه در نهایت صادرات به کشورهای هدف را خود عهده دار هستند.
رضایی با اشاره به مشکلات مهم پیش روی صادرکنندگان حوزه کشاورزی استان البرز در خصوص تامین سوخت کانتیرهای یخچالدار و تاثیر تاخیر در بازگرداندن ارزهای حاصل از صادرات بر تعلیق کارت‌های بازرگانی آنها، گفت: در سفری به کشور امارات و با حضور رئیس سازمان توسعه تجارت بازدیدی از بازار العویر دوبی و محل تحویل محوله های صادراتی کشاورزی ایران از جمله سبزی و سیفی داشتیم که بدون واسطه وارد کشور هدف شده است، اما بانک مرکزی از صادرکنندگان مربوطه می خواهد که 30 درصد ارز حاصل از این صادرات را بازگردانند.
وی در بخش دیگری با این توضیح اینکه یکی از  ظرفیت های خوب البرز منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام است، گفت: بحث تامین سوخت فرودگاهی برای این ظرفیت مهم اقتصادی را خواستاریم، باید بر روی بحث امنیت اقتصادی برای سرمایه گذاران در این منطقه نیز بیشتر کار شود.
رئیس اتاق بازرگانی البرز در ادامه ، گفت: متاسفانه بانک مرکزی و حتی برخی از وزارتخانه های کشور در حال حاضر جزیره ای عمل کرده و برخی بخش نامه‌هایی را اجرایی می‌شود که  متعلق به 20 سال قبل است، در حالی که اکنون با توجه به فشار تحریم های اقتصادی بر تولیدکنندگان و صادرکنندگان باید این بخشنامه ها بروز شود تا چالش های کمتری پیش روی فعالان اقتصادی باشد.
وی ادامه داد: برای تحقق انتظاراتی مانند رقم صادرات سالانه 100 میلیارد دلاری از کشور نیاز است که عمده مشکلات صادرکنندگان که مرتبط به حوز حمل و نقل و یا انتقال ارز است به خوبی حل و فصل شود.
رضایی فرصت خوبی ایجاد شده برای صادرات به روسیه را یک پتانسیل قابل توجه برای صادرات محصولات ایرانی برشمرد و گفت: البرز به تنهایی می تواند سهم بسیار بالایی در تامین کالاهی مصرفی در کشور روسیه ایفا کند، اما باید مسائلی مانند گشایش اعتبار یا  ال سی  در این رابطه حل شود، چون هر دو کشور اکنون در تحریم هستند و باید یک خط اعتباری میان بانک های ایران و روسیه انجام شود.
وی با بیان اینکه امروز مدیران عامل بانک‌های کشور باید به صادرکنندگان ایرانی خدمات و سرویس مناسب ارائه دهند، افزود: بانک‌ها باید  از بنگاهداری به بانکداری بازگردند و تعامل مناسب با واحدهای صنعتی برقرار کنند، بخشی از این مشکلات به عدم اطلاع رسانی صحیح بخشنامه های خوب و جدید صادراتی باز می گردد.
رئیس اتاق بازرگانی البرز در زمینه مشکلات بانکی گفت: مقرر شده بود که شعبه ای از بانک پاسارگاد در شهر بمبئی ایجاد شود اما این مهم هنوز محقق نشده است، در حالی که کشور هند بازار هدف خوبی برای صادرات محصولاتی ایرانی است و باید  نقل و انتقال پول میان دو کشور حل شود، چون به عنوان نمونه مواد اولیه کارخانه‌های دارویی البرز از هند وارد می شود.
وی ادامه داد: مشکلات ایجاد شده پیرامون حذف ارز ترجیحی و قیمت گذاری های دستوری چالش های زیادی برای شرکت های دارویی کشور از جمله البرز در بحث فروش ایجاد کرده است و گاهی حتی موجب بروز مسئله قاچاق در این رابطه می شود.
رضایی ادامه داد: ایجاد دفاتر مراکز تجاری در دیگر کشورها و رایزن های اقتصادی برای بهبود روابط تجاری ایران اقدامی مهمی بوده است اما سفرای کشور هم باید در کنار حضور داشته باشند و با روسای اتاق های بازرگانی استانی و اتاق های مشترک بازرگانی ماهانه نشست هایی برگزار کنند، باید تشکیل ویبنارها و جلسات آنلاین بیشتری با حضور تجار دیگر کشورها برنامه ریزی شود.
رئیس اتاق بازرگانی البرز بیان کرد: انتقال ضمانت‌های بانکی نیز به عنوان چالش پیش روی صادرات خدمات فنی - مهندسی مطرح است.
انتهای پیام/
https://sedayesanatgar.ir/vdceb78vijh8x.9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما