با احداث دهمین کوره واحد الفین آریاساسول، پایداری تولید این مجتمع پتروشیمی تضمین خواهد شد و این خبر بسیار خوبی برای سهامداران آریاست که از پایداری تولید این شرکت سودده و ادامه سودآوری آن، خیالی آسوده خواهند داشت.
به گزارش رصد انرژی ، یکی از چالش های مهم امروز صنعت پتروشیمی کشور، ظرفیت های خالی ناشی از خوراک، مشکلات عملیاتی و نارسانی های فنی مجتمعهای پتروشیمی است به طوری که از مجموع حدود ۹۵ میلیون تن ظرفیت نصب شده پتروشیمی کشور، بیش از ۲۰ میلیون تن ظرفیت خالی وجود داشته که این ظرفیت خالی عدم النفع بسیاری برای سهامداران این پتروشیمی ها و اقتصاد کشور به همراه دارد.
یکی از معدود مجتمع های پتروشیمی که با ظرفیت کامل در سالهای اخیر در مدار بهره برداری بوده، مجتمع پلیمر آریاساسول است که سبد محصولات تولیدی این شرکت شامل یک میلیون و یکصد هزار تن اتیلن، ۳۷۵ هزارتن پلی اتیلن سبک، ۳۷۵ هزار تن پلی اتیلن متوسط و سنگین و ۱۰۰ هزار تن C3+ در سال است.
فعالیت با ظرفیت کامل برای یک مجتمع بزرگ پلیمری که سالانه حدود ۲ میلیون تن انواع اتیلن و پلی اتیلن را به تولید می رساند، این مجتمع پتروشیمی را به یکی از سودده ترین های صنعت پتروشیمی کشور تبدیل کرده است. تحقق ۴۶۳ تومان سود به ازای هر سهم
صورتهای مالی ۶ ماهه آریاساسول از تداوم روند چند ساله افزایش میزان و مبلغ فروش این شرکت خبر میدهد و رکوردهای جدیدی در این بازه نسبت به مدت مشابه تمامی ادوار ثبت شده است.
صورتهای مالی ۶ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ شرکت در سامانه کدال منتشر شد. این گزارش نشان میدهد که تا ۳۱ شهریور ماه به ازای هر سهم آریا، ۴۶۳ تومن سود محقق شده است؛ در حالی که سال گذشته در همین زمان سود محقق شده برای هر سهم ۴۱۸ تومان بود.
سود تجمعی ۶ ماهه آریاساسول برابر با ۶ هزار و ۳۶۲ میلیارد تومان بوده است که ۲۸ درصد مبلغ فروش شرکت در دوره مذکور را شامل میشود و نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۱۱ درصد رشد داشته است.
بر اساس صورت سود و زیان آریا، حاشیه سود ناخالص در نیمه اول سال ۳۸ درصد است در حالی که در همین زمان نرخهای بازارهای جهانی محصولات پلیمری رو به کاهش بوده و اقدامهای آریاساسول در حوزه فروش به افزایش میزان فروش منجر شده است. شکست رکورد میزان فروش شش ماهه ابتدایی سالدر آریاساسول
فروش بیسابقه آریاساسول در ۶ ماهه سال جاری منجر به ثبت رکورد تمامی ادوار فعالیت شرکت در شش ماهه ابتدایی سال شده و رقم ۲۳ هزار میلیارد تومان را محقق کرده است.
پیشبینی آریاساسول در گزارش منتشر شده در سامانه کدال نشان میدهد که این شرکت در ۶ ماهه دوم سال مبلغ فروش ۲۵ هزار میلیارد تومان را رقم میزند که بر این اساس به ازای هر سهم هزار و ۵۴ تومان سود تحقق مییابد.
با نگاهی به دورههای ۶ ماهه شرکت طی سال جاری و ۳ سال گذشته، در مییابیم که مبلغ فروش طی این دورهها روند صعودی خود را حفظ کرده است.
در همین حال میزان فروش دورههای ۶ ماهه نیز روند صعودی ۳ ساله را حفظ کرده و در سال ۱۴۰۳ بالاترین رقم خود را ثبت کرده است.
ساخت دهمین کوره الفین با هدفگذاری رشد ۱۰۷ درصدی تولید در شرکت آریاساسول
آریاساسول حدود دو دهه با ۹ کوره به تولید اتیلن پرداخته و اکنون برای پایداری تولید بیش از پیش این مجتمع، دهمین کوره در حال ساخت است.
محمدرضا حیدرزاده، مدیرعامل شرکت پتروشیمی آریاساسول در این خصوص به رصد انرژی گفت: احداث کوره دهم واحد الفین یک طرح استراتژیک در جهت تضمین پایداری تولید این شرکت در سالهای آینده خواهد بود.
وی افزود: این پروژه با پیشرفت مطلوب در حال احداث است و تا پایان سال جاری به مدار بهره برداری وارد می شود.
دهمین کوره الفین شرکت پلیمر آریاساسول که با هدف رشد ۱۰۷ درصدی تولید درحال راهاندازی است، به پیشرفت فیزیکی ۵۸ درصد رسیده است.
طبق مطالعات شرکت linde آلمان در سال ۲۰۱۷ رشد تولید اتیلن با ایجاد تغییر در کویلهای کورهها انجام شد؛ با اعمال تغییرات در سال ۹۸، ظرفیت تولید اتیلن با ۸ کوره در سرویس، به ۱۳۲٫۶ تن بر ساعت رسید؛ که این افزایش تولید نیازمند تزریق بیش از ۳۲ تن اتان برساعت، مصرف خوراک و سوخت بیشتر و در نتیجه افزایش فشار برکورهها شد؛ این روند افت تولید ۵ تن در ساعت و ایجاد اختلال برای تولید واحد الفین را به همراه داشت.
بروز این اختلالات سبب در سرویس قرار گرفتن کوره ۹ الفین شد، واحدی که با وجود ایجاد مزایای زیاد، ریسکهای جدی را نیز به همراه داشته است؛ از جمله این ریسکها میتوان به کاهش حدود ۱۰ تن برساعت خوراک کلی واحد به مدت ۵۰ ساعت، کاهش تولید درصورت خروج ناگهانی یک کوره، نوسانات دمایی و فشار به کورهها و عدم امکان اجرایی کردن وضعیت ۹ کوره در سرویس بهطور مستمر اشاره کرد.
توجه به این ریسکها و جلوگیری از بروز آنها، دلیل راهاندازی کوره ۱۰ الفین در واحد طرحهای توسعه شرکت آریاساسول است.
احداث کوره ۱۰ الفین بهمنظور داشتن ۹ کوره در سرویس و یک کوره درحالت آماده به کار در حالی کلید خورد که تجربه سالهای ۹۶ تا ۹۸ نشان میدهد خروج چندین باره دو کوره از دسترس، آریاساسول را بهطور متوسط با کاهش ۱۵ تن بر ساعت تولید مواجه کرده است؛ توجه به این موضوع، همچنین کاهش ریسک ۷ کوره شدن مزیت دیگری برای احداث واحد دهم الفین است که میتواند سالانه تا ۳۰۰ هزار دلار از هدر رفت سود جلوگیری کند.
وجود کوره دهم به معنای آماده به کار بودن یک کوره ذخیره و استفاده همزمان از ۹ کوره در هر شرایطی است؛ روندی که در نهایت سبب کاهش احتمال لودی سایر کورهها، دمای stack ها و مصرف fg خواهد شد.
با افزودن کورهی جدید و تقسیم خوراک، میزان سوخت دریافتی و برق از مبین کاهش و میزان مصرف آب dm و بخار hp افزایش می یابد. همچنین فعالیت این کوره دریافت اتان متناسب با درصد تبدیل را افزایش و تولید اتیلن و C3+ را بالا خواهد برد.
در واقع با احداث دهمین کوره واحد الفین آریاساسول، پایداری تولید این مجتمع پتروشیمی تضمین خواهد شد و این خبر بسیار خوبی برای سهامداران آریاست که از پایداری تولید این شرکت سودده و ادامه سودآوری آن، خیالی آسوده خواهند داشت. عملیات نصب پنلهای پروژه کوره دهم به ۵۰ درصد رسید
طبق برنامهریزی انجام شده برای راهاندازی کوره دهم الفین، باید ۱۲ پنل در بخش رادیانت پروژه نصب شود که تاکنون بیش از ۶ پنل آن در ضلع جنوبی کوره بهطور کامل نصب شده است.
براساس هدفگذاریهای انجام شده، ۶ پنل باقی مانده نیز تا اواسط آّبان ماه نصب و پیشرفت این بخش صد در صد خواهد شد.
پس از پایان نصب پنلها عملیات آجرچینی و نسوزکاری محوطه داخلی آنها آغاز میشود. همزمان با اجرای این عملیات، نصب خطوط لوله انتقال خوراک به کوره دهم در دستور کار قرار میگیرد.
همچنین با تکمیل ساخت تجهیزات اصلی پروژه شامل ورنرها، کولهای قسمت کانکشن، فن و الکتروموتور آن، نصب تجهیزات در پروژه تا پایان سال جاری آغاز میشود.
انتهای پیام/