کد مطلب : ۱۶۷۶
plusresetminus
مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران گفت: تحریم ها برای ما موانع زیادی ایجاد کرده و امکان تعامل با مراکز علمی دنیا را کم کرده اما امروز با خود اتکایی از بسیاری از کشورهای منطقه در حوزه لیزر جلوتر هستیم.
صنعت لیزر در ایران توسعه یافته است/صرفه‌جویی ارزی برای کشور با تلاش دانشمندان بومی

  به گزارش صدای صنعتگر، سیف‌الله اسدالهی مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر در نشست تشریح اهداف مجموعه، گفت: قرار است نمایشگاه در فضایی به مساحت ۳۵۰۰متر در حوزه های مختلف لیزر و فوتونیک برگزار شود ، کاربردهای لیزر در صنعت، پزشکی، صنعت کوانتوم و  بخشی از اهداف این نمایشگاه است.

وی افزود: مرکز لیزر از سال ۸۵ با توجه به توسعه دانش و تکنولوژی که از شاخص های توسعه است راه اندازی شد و امروز بیش از ۲۰۰ نفر پرسنل متخصص دارد و مفتخریم به لیزرهای پرتوان دست پیدا کرده ایم و با تفاهم‌هایی که با صنایع مختلف به ویژه صنعت فولاد داشتیم، به دستاوردهای خوبی دست پیدا کردیم. جوش‌ لیزر ورق لول در آن مرکز با گاز و دستگاه خارجی انجام می‌شد و پس از عدم پشتیبانی شرکت خارجی نیاز شرکت فولاد به تکنولوژی نوین باز طراحی و تامین شد.
مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر ادامه داد: مرکز لیزر دارای تجهیزات پیشرفته‌ای است و امکان ساخت کریستال های فعال، لیزر های نیمه هادی،ساخت سیستم های خنک سازی مخصوص لیزر و دانش فعال ساخت انواع لیزرها و.. بخشی از این توانایی هاست و سرریز این دانش ها به جامعه و بهره گیری مردم از خدمات لیزری نیز هدف گذاری شده است و با نمایشگاه و شبکه سازی بین شرکت های دانش بنیان و بخش های دیگر می‌توان جهش خوبی را در این حوزه ببینیم.
اسداللهی تصریح کرد: تحریم‌ها در نگاه اول شاید تهدید باشد اما در ادامه فرصت هم هست و ما شاهد خود اتکایی و خود باوری دانشمندانمان هستیم. همچنین تفاهم نامه هایی با بخش های مختلف داریم. 
وی تاکید کرد: لیزر در حوزه پزشکی کاربرد های زیادی دارد و قطعا بسیاری از هزینه های آن را کم خواهد کرد. به ویژه آسیب های بعد از عمل و مراقبت ها را هم کم خواهد کرد. در بحث اقتصاد پایدار و محیط زیست هم مهم است و در دنیا به جای بسیاری از آفت کش ها از لیزر استفاده می شود. مرکز ملی علوم و فنون لیزر توسعه دهنده علم است، مرکز بنگاه اقتصادی نیست اما انتظار می‌رود که بخش های خصوصی و صنعت گران برای شناخت فرصت های حوزه لیزر فعال شوند و با توجه به قوانین حمایتی مانند منع واردات کالاهایی که مشابه تولید داخلی دارد می‌توانند رشد خوبی داشته باشند اما خوب حوزه توسعه لیزر پر هزینه است و شاید بتوان با قوانین حمایتی از این حوزه حمایت کرد.
اسداللهی در خصوص هیاهوها علیه دانش هسته ای ایران، گفت: در نمایشگاه هایی که ما در کشورهای خارجی شرکت کردیم، بعضا شرکت ها به دلیل تحریم ها حاضر به همکاری با ما نیستند. ما باید به خودباوری و خوداتکایی عزیزان تکیه کنیم تا از این مقوله به خوبی عبور کنیم.
وی ادامه داد: در بعضی از حوزه های لیزری از منطقه جلوتر هستیم و کشورهای مختلف از دانش ما استفاده کردند، اما تحریم های ظالمانه کشور ما را از همکاری مستقیم با مراکز بزرگ علمی محروم کرده و با برگزاری نمایشگاه در حوزه لیزر و ارائه نیاز های صنعت گران به ما می توانیم قرارداد های خوبی داشته باشیم.
اسداللهی گفت: در منطقه آسیا چین و در دنیا آلمان و فرانسه و آمریکا پیشرفت زیادی درحوزه لیزر داشتند و ما هم برنامه جدی داریم تا در لبه تکنولوژی حرکت کنیم. 
پایان پیام
https://sedayesanatgar.ir/vdcb.zb8urhb00iupr.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما