صنعت پتروشیمی یکی از ارکان مهم اقتصاد کشور محسوب میشود و دولتهای مختلف به این بخش نگاه و از آن انتظار ویژهای دارند.
به گزارش صدای صنعتگر، صنعت پتروشیمی یکی از ارکان مهم اقتصاد کشور محسوب میشود و دولتهای مختلف به این بخش نگاه و از آن انتظار ویژهای دارند.
پیشبینی شده است که ظرفیت صنعت پتروشیمی تا پایان ۱۴۰۳ با بهرهبرداری از واحدهای تازه به سالانه ۱۰۳ میلیون تن برسد که ۸۳ میلیون تن تولید واقعی برای امسال برآورد شده است و ۴۸ میلیون تن آن به فروش میرسد. از این مقدار، ۳۴ میلیون تن صادر و حدود ۱۴ میلیون تن جذب بازار داخلی میشود.
این اعداد و ارقام از مسیر روشن پتروشیمیها حکایت دارند که در شرایط تحریم توانستند چرخ توسعه این صنعت را با سرعت بیشتری به حرکت در آورند.
اما اقتصاد و فروش محصولات همه چیز نیست و همه میدانیم که صنایع پتروشیمی یکی از دشمنان اصلی محیط زیست محسوب میشوند که بازیگران آن عمدتا توجهی به آلودگیهای محیطی ندارند. محصولات شیمیایی دشمن اصلی محیط زیست
تولید محصولات پتروشیمی و استفاده از آنها اثرات زیست محیطی و اجتماعی قابلتوجهی از جمله آلودگی هوا، انتشار گازهای گلخانهای و زبالههای پلاستیکی داردکه نیاز به بررسی و تحلیل دارد تا بتوانیم گامی در ساختن آیندهای سبز برداریم. دستیابی به آیندهای سبزتر، عادلانهتر و پایدار که توسط اهداف توسعه پایدار بسط مییابد نیازمند یک سرمایهگذاری گسترده در بخشهای جدید، منابع انرژی، شیوههای حملونقل و فرآیندهای تولیدی و کشاورزی است. سبز شدن صنعت پتروشیمی میتواند تاثیر قابلتوجهی در کربنزدایی داشته باشد، زیرا این صنعت بسیار وابسته به سوختهای فسیلی و انتشار کربن است. با این حال، کاهش آن بسیار دشوار است، زیرا این بخش در طول دههها بسیار بزرگ شده و عمیقا در زنجیرههای ارزش متعدد و گستردهای جای گرفته است که محصولات نهایی و میانی مفیدی را ارائه میکنند و زندگی روزمره به آن بستگی دارد، و همانطور که ذکر شد از کود تا دارو را در بر میگیرد و بر معیشت میلیونها نفر تاثیر خواهد داشت. روسپیدی مارون در حفظ محیط زیست
پتروشیمی مارون یکی از شرکتهایی است که حفظ محیط زیست را در اولویت قرار میدهد و همواره در تلاش است تا میزان آسیب به محیط زیست را به حداقل برساند.
پروژه جمع آوری و حذف ترکیبات آلی فرّار از سطح حوضچههای واحد تصفیه پساب پتروشیمی مارون به روش اکسیداسیون حرارتی از جمله پروژههای زیست محیطی این شرکت برای رفع آلودگیها است توسط جمعی از مسئولان این شرکت افتتاح شد.
در اجرای این پروژه شرکت Tecam Gruop اسپانیا پس از طراحى، ساخت و ارسال تجهیزات، با شدت گرفتن تحریم ها در مقابل کشورمان، از انجام تعهد های خود به منظور نصب و راه اندازی کوره و تجهیزات سیستم، سر باز زده و قطع همکاری کرد. اما پتروشیمى مارون با تکیه بر توان متخصصان داخلی خود و شرکتهاى دانش بنیان، بدون در دست داشتن مدارک نصب و کد های کنترلی و ابزار دقیقی، جهت دسترسی به سیستم های کنترلی، نسبت به شکستن قفل کدهاى سیستم کنترل و برنامه نویسی مجدد سیستم و ارتقای آن اقدام و نهایتا موفق به راه اندازی سیستم شدند. در این طرح همه حوضچههاى ورودى تصفیه خانه به مساحت حدود 2 هزار متر مربع از سوی پوشش هاى کامپوزیتى مقاوم در برابر خوردگى، پوشانده شده و همه بخار های ترکیبات آلى از طریق خطوط انتقال و یک دستگاه مکنده اصلى، جمع آورى شده و وارد دستگاه اکسیداسیون حرارتى می شود و در محدوده دمایى 800 تا 900، گاز ها سوزانده شده و به بخار آب و دى اکسید کربن تبدیل مى شود. گازهاى خروجى مطابق با استاندارد اروپا بوده و به منظور حصول اطمینان از رعایت استانداردهاى محیط زیست روى خروجى دودکش، سیستم پایش لحظه اى در نظر گرفته شده است. فعال در امر ازدواج
پتروشیمی مارون برای سومین سال متوالی رسم زیبا و ماندگار برگزاری جشن ازدواج و اهدای جهیزیه به زوج های جوان را بجا آورد.
در این مراسم که بمناسبت ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س) در شهرستان بندرماهشهر و با حضور مسئولین این شهرستان و مدیران پتروشیمی مارون برگزار شد ، به بیست زوج جوان جهیزیه کامل اهدا گردید.