کد مطلب : ۱۹۴۱
plusresetminus
سیداحمد میرجلیلی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز از موانع طاقت‌فرسای سرمایه‌گذاری و تولید در کشور سخن گفت و افزود: نرخ بهره‌های نجومی بانکی تا بخشنامه‌های خلق‌الساعه و کمبود انرژی، تولیدکنندگان را به ستوه آورده است.
سرمایه‌گذاران در تنگنا؛ نرخ بهره‌های نجومی و بخشنامه‌های ناگهانی تولید را زمین‌گیر کرده است
   به گزارش صدای صنعتگر ، سیداحمد میرجلیلی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز و از تولیدکنندگان و صادرکنندگان میوه و تره‌بار این استان، با اشاره به نام‌گذاری سال ۱۴۰۴ توسط مقام معظم رهبری به «سرمایه‌گذاری برای تولید» بیان کرد: علی‌رغم هدف‌گذاری‌های انجام‌شده در سال‌های گذشته به منظور عملیاتی کردن اقدامات متعدد در زمینه‌های مختلف برای تحقق شعار سال، بسیاری از این برنامه‌ها به نتیجه مطلوب نرسیده‌اند.

وی با بیان اینکه تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران با تمام تلاش و سختی همچنان به کار و فعالیت ادامه داده‌اند، گفت: این در حالی است که حمایت‌های مورد انتظار از سوی دولت و نهادهای مرتبط به‌ طور کامل محقق نشده و موانع برای فعالان اقتصادی از سوی شهرداری‌ها، بخشداری‌ها، دهداری‌ها، تعزیرات، دارایی و به دلیل مواردی مانند صدور بخشنامه‌های متعدد خلق‌الساعه بدون مشورت با بخش خصوصی، همچنان از چالش‌های جدی فعالان اقتصادی محسوب می‌شود.

 چالش‌های بی‌پایان تولیدکنندگان در مسیر سرمایه‌گذاری 

میرجلیلی ضمن اشاره به مشکلات ساختاری در نظام اداری کشور نیز عنوان کرد: فرآیندهای طولانی‌مدت اخذ مجوزهای تولید، کمبود انرژی، هزینه‌های سنگین عوارض و مالیات‌ها و همچنین نرخ بهره غیرمتعارف بانک‌ها که در بازه ۳۵ تا ۴۰ درصد محاسبه می‌شود، انگیزه سرمایه‌گذاری و تولید را به شدت کاهش داده است.

وی با توجه به بحران کمبود بارندگی‌ها و احتمال خشکسالی در سال زراعی پیش‌رو خاطرنشان کرد: این وضعیت ممکن است چالش‌های جدی در تأمین انرژی و سوخت موردنیاز ژنراتورها برای بخش تولید از جمله کشاورزی ایجاد کند. در جلسات مختلفی که در سال گذشته با حضور استاندار و سایر مسئولان در البرز برگزار شد، این مسائل را بارها مطرح کرده‌ایم اما متأسفانه هنوز شاهد تصمیم‌گیری‌های قاطع و مؤثر در جهت حمایت از سرمایه‌گذاران نبوده‌ایم. در حالی که با توجه به منویات مقام معظم رهبری، حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز در ادامه افزود: این مجموعه، با توجه به رسالت خود در پشتیبانی از فعالان اقتصادی، از طریق پیگیری مستمر مشکلات و معضلات آنان در سلسله نشست‌های شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، کمیسیون‌ها و تشکل‌های تخصصی اتاق بازرگانی و همچنین حضور نمایندگان خود در جلسات استانی، از تولیدکنندگان و صادرکنندگان حمایت می‌کند که شایسته قدردانی است؛ چرا که این اقدامات می‌تواند جایگاه فعالان بخش خصوصی البرز و در نتیجه، این استان را در حوزه‌های اقتصادی و صادراتی ارتقا دهد.

 ظرفیت‌های صادراتی استان البرز و موانع پیش‌روی آن  

وی در خصوص فعالیت‌های صادراتی کشاورزی استان البرز در کشورهای حوزه خلیج فارس گفت: تاکنون بیش از ۲۰ نفر از اعضای اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان میوه و تره‌بار البرز در امارات سرمایه‌گذاری کرده‌اند و از مرحله تولید تا بسته‌بندی و صادرات، فعالیت خود را به‌ صورت مستقل مدیریت می‌کنند. این موفقیت نشان‌دهنده ظرفیت بالای استان البرز در بخش کشاورزی و صادرات است.

میرجلیلی در ادامه با اشاره به اینکه هرساله از نیمه اردیبهشت تا پایان آبان‌ماه صادرات محصولات کشاورزی از استان البرز بسیار فعال است، افزود: با وجود اینکه از تولید تا صادرات محصولات این بخش همچون گذشته با تلاش و جدیت از سوی فعالان حوزه کشاورزی انجام می‌شود، اما مشکلات تأمین سوخت گازوئیل و محدودیت‌های حمل‌ونقل همچنان برای فعالان این عرصه پابرجا است. علاوه بر این، مسئله فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل و موانعی همچون پلاک‌گذاری، عوارض گمرکی و مالیات‌ها نیز افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل و کاهش رقابت‌پذیری تولیدکنندگان را به همراه دارد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: هزینه‌های سنگین تولید، مشکلات حمل‌ونقل و نرخ بالای بهره بانکی از دیگر چالش‌های اصلی فعالان اقتصادی از جمله تولیدکنندگان و صادرکنندگان حوزه کشاورزی است. برای توسعه سرمایه‌گذاری و بهبود وضعیت تولید داخل، دولت باید حمایت‌های جدی‌تری را در نظر بگیرد و موانع را از مسیر تولیدکنندگان و صادرکنندگان حذف کند.
https://sedayesanatgar.ir/vdcg.t9qrak9yqpr4a.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما